droptix - optiske 3D-effekter med inkjet-print

swissQprint relancerer sit print-workflow til optiske 3D-effekter. Den schweiziske producent har optimeret workflowet for denne særlige printeffekt og præsenterede det på FESPA 2015 under navnet "droptix".

Alle swissQprint UV printere med en lak kanal kan printe droptix, det vil sige printe små linser på transparente materialer som f.eks. akryl. Linserne forstørrer et mønster, der er printet på bagsiden af mediet, hvilket giver en optisk projektion eller dybde effekt. Det bemærkelsesværdige er, at effekten kan forbeholdes udvalgte områder. Så i praksis kan effekten laves, så et produkt billede fremstår krystalklar og med 3D dybdeeffekt på en mat baggrund – f.eks. en parfumeflaske eller en bil, og det kan bruges til at lave et sikkert blikfang på POS, i en udstilling i et butiksvindue, eller på en plakat.

Forenklet proces
Selv om det kan synes enkelt på overfladen, er det kompliceret bag kulisserne. Et væld af parametre skal koordineres og arbejde sammen for at producere denne fascinerende effekt. Men swissQprint har brudt kompleksiteten ned til et brugervenligt værktøj for at sikre, at en kreativ idé vil fungere. Værktøjet hedder Kea og er et swissQprint udviklet produkt, der forener designprogrammer, RIP og Amber, swissQprints output software. droptix workflow bringer brugere hurtigere i mål - uden test, fejl og kasserede filer.

Høj værditilvækst
swissQprint lancerede allerede 3D-effekten sidste år, og det indbragte virksomheden en EDP pris i kategorien "Best digital special effect". Internationale mærker og luksus mærkevarer anerkendte hurtigt effektens potentiale. De hentede med stor succes effekten ind i deres reklamekampagner. Kampagnerne har også tjent sig hjem for swissQprint brugerne som har taget 3D effekten til sig. "Værdien var enorm", afslører en bruger fra en digital print virksomhed, der ønsker at være anonym. Efter at have integreret det nye droptix workflow, ser han allerede frem til yderligere lukrative ordrer.
 
 
droptix: swissQprint UV printere med en lak-kanalprinter linser for at skabe optiske 3D-effekter.
NIZE equipment ApS | Jernaldervej 33, 8300 Odder - Denmark | Tlf.: +45 8882 7030 | info@nizeequipment.com