Fra 0 til 50.000 m2


En swissQprint Nyala 2 nåede for nyligt markeringen for 50.000 printede kvadratmeter. Storformat printeren står hos Atelier Bischof AG i Tübach (Schweiz), hvor den har kørt stort set nonstop siden februar 2015.

”Dette er den slags milepæl, som vi normalt ville fejre”, griner Roger Neff, leder af Atelier Bischof AG i den schweiziske by Tübach. Men festen bliver nødt til at vente, da produktionen i øjeblikket kører i højt gear. Den milepæl han henviser til, er de 50.000 kvadratmeter deres swissQprint Nyala 2 flatbed printer har kørt - blot ti måneder efter installation. "Det er noget af en bedrift", tilføjer Maurus Zeller, produktchef hos swissQprint. Alle vores modeller taget i betragtning - med Nyala 2 som den mest produktive – når hos en gennemsnitlig kunde omkring en tredjedel af denne produktion om året.

Stabilitet med to skift
I begyndelsen af februar 2015, fik Atelier Bischof leveret deres Nyala 2, som tilfældigvis også var maskine nr. 500, der forlod produktionen på swissQprint. Det har siden vist sig at være en flittig allround maskine, der som regel arbejder to skift om dagen og endda tre i spidsbelastningsperioder. Operatørerne værdsætter printeren for dens stabilitet. "Når tiden er knap, er nedbrud det sidste, du har brug for", forklarer Inti Willmer. Han arbejder hver dag med Nyala 2. Og det er et spændende arbejde: Så meget er muligt, og alligevel er skiftene mellem printjobene hurtige og nemme at udføre. Han lægger måske storformat skum plader på printeren, og fem minutter efter de er printet færdige, kan han lægge A4 akryl plader på eller gør klar til en rulle til rulle printopgave.

Alsidig produktivitet
Roger Neff tilføjer: "Den store fordel er, at vi kan håndtere hele kampagner ved hjælp af én og samme printer." På den måde er vi sikret farve ensartethed lige fra bannere til POS. For Neff, holder swissQprints løfte om større volume og mere produktivitet. Nyala 2 har leveret. "Effektivitets løftet hjælper os med at kompensere for smallere margener", tilføjer Neff; ”Lige nu er der kamp om overlevelse på markedet.
Han regner normalt med tre til fire år inden denne type produktionsudstyr har tjent sig ind, "Men hvis vi fortsætter med at udnytte Nyala 2, som vi har gjort til dato, vil vi opnå det langt tidligere", beregner Neff.

Specielle printopgaver
Merværdi øges i det øjeblik Atelier Bischof AG kan levere noget ud over det sædvanlige. For nylig bestilte en kunde et stort oplag af stande til apoteks butiksvinduer. De specielle elementer i denne landsdækkende Schweiz kampagne var akrylplader med optisk 3-D effekt. Nyala 2 bruger lak til at lave de linser, der giver droptix effekten. Det giver et effektivt blikfang, og kunderne vil gerne udvide deres budgetter yderligere for at få det.

Ny feature eftermonteres
I november sidste år, introducerede swissQprint et lydsvagt og mere økonomisk vakuum system. Atelier Bischof AG fik udskiftet deres traditionelle pumper med det samme. Det har drastisk reduceret støjniveauet, hvilket medarbejderstaben værdsætter. Neff, forretningsmanden, ser også frem til besparelser på elektricitet.

Nyala 2 fejrer sin første årsdag hos Atelier Bischof i februar 2016. Neff regner med at lade propperne springe senest til et års dagen, hvor han også forventer, at kvadratmeter tælleren på swissQprint printeren vil stå på 70.000 m2.
 
 
swissQprint
 
Roger Neff og Inti Willmer, Atelier Bischof AG. Deres Nyala 2 UV printer har udskrevet 50.000 m2 inden for ti måneder.
NIZE equipment ApS | Godthåbsvej 27, 8660 Skanderborg - Denmark | Tlf.: +45 8882 7030 | info@nizeequipment.com