Referencer / PAP Emballage & Display
 
Kundecase – PAP Emballage & Display Vejle, Danmark
 

Board, board og mere board. Det er hvad det handler om hos PAP. Teamet på 25 ansatte bruger det til at lave POP/POS, emballage og prototyper. Firmaet er også kendt for at optimere eksisterende designs og løsninger, hvad enten det drejer sig om det redesign eller den økonomiske del i en opgave.
 
 
Frank Rosenquist: ”Oryx printeren har bragt produktionen tilbage i vores egne lokaler”
 

PAP startede op i 2008, og firmaet er vokset støt siden. I 2015 flyttede det til større bygninger i Vejle. Her er lys, luft og indbydende. Udstyret der blev flyttet med inkluderede produktionens midtpunkt: En Oryx flatbed printer. Med 6 farvekanaler er den konfigureret til at kunne løse alle PAP’s kunde opgaver. PAP håndterer opgaver med lav volume – helt ned til ét produkt – In-house. Større projekter outsources til andre printvirksomheder, når produktet er klar til serie produktion. Om det er store eller små ordrer, udvikler PAP ofte ideer, som ender op med at gøre produktet mere succesfuldt end andre af sin slags, både hvad angår brandingeffekt og budget.

Sparer tid og penge
PAP har stort fokus på at interne processer fungerer optimalt, og her levede valget om at købe en Oryx storformat printer op til kravene om effektivitet. ”Oryx printeren har bragt vores produktion tilbage i eget hus”, forklarer Frank Rosenquist, Marketing- og produktionschef hos PAP Emballage & Display. Tidligere benyttede de sig af printkapacitet udenfor huset. Samples måtte fragtes frem og tilbage flere gange, inden resultatet var godkendt. ”Investeringen har absolut været det værd. Vi sparer uendelige mængder tid og fragt omkostninger”, siger Frank Rosenquist. En samtidig forøgelse af ordrer bekræfter deres beslutning endnu mere.

Nem at opgradere
I dag er det Rasmus Skaamming, printoperatør, som tager sig af print opgaverne i produktionen. Han arbejder dagligt med Oryx, og det som han sætter størst pris på er, hvor hurtigt og nemt printeren gøres klar til et nyt job. Det er et brugervenligt system, og det er også rart at vide, at det nemt kan opgraderes. Det kunne for eksempel være at tilføje eller ændre konfigurationen af farvekanalerne. To af de otte farvekanaler er ledige, så de kunne for eksempel bruges til orange, grøn eller violet for at forøge farvespektrummet, hvis en kunde har brug for det og for at matche pantone farver. Opgraderinger som disse varetages af NIZE equipment, swissQprints partner i Norden. De sørger for løbende service på Oryx printeren og Rasmus Skaamming er i tæt kontakt med teamet. Ikke mindst fordi han får en stadig strøm af nyttige dagligdags tips fra det erfarne service team.

Oplag starter ved ét produkt
En gruppe tilfredse kunder hos PAP er de større brands. Deres udviklingsafdelinger får høj kvalitets produkter fra PAP: fra prototyper til POS /POP displays, der er klar til brug og til omfattende emballageløsninger. Som en ekstra produktlinie laver PAP også mindre skilte opgaver, da Oryx printeren også er i stand til at håndtere dem.

Fra trend til individualisering
Frank Rosenquist ser endnu et potentiale. De overvejer at ansatte en kunderådgiver specifikt til opgaver til Oryx printeren. ”Fordelene ved digital print er endnu ikke fuldt opfyldt i markedet”, mener han. Dette inkluderer individualisering af printede emballage produkter. Rosenquist spotter en trend her. Han har observeret stigende segmentering, og hvordan for eksempel kædebutikker får produkter, hvor emballagen har individuelt tilpassede budskaber.

Fuldt integreret proces
Uanset om det er 300 identiske produkter eller 100 af tre varianter er uden betydning for PAP. Arbejdsprocedurerne er optimeret bedst muligt. Pre-press afdelingen arbejder med Caldera GrandRIP+. Efter print på Oryx fortsætter opgaven til et Zünd skærebord, som skærer og folder produktet. Før board materialet printes, bliver det ofte limet på bølgepap og viderebearbejdet derefter. Nogle produkter efterbehandles med et lak lag, for at forlænge deres levetid.

PAP vækster fortsat. Rosenquist og hans team ser på fremtiden med nysgerrighed og tillid. Board materiale er deres materiale, og deres mission er at blive ved med at udvikle det med nye former og farvemuligheder.
 
Rasmus Skaamming: "Oryx printeren er meget let at bruge. Opsætning af job er både hurtigt og enkelt.”
 

Info Box:
PAP Emballage & Display, Vejle, Danmark
www.pappe.dk
Segment: Emballage leverandør
Etableret: 2007
Ansatte: 25
Referencer:
- Arla (Karoline serien)
- Starbucks
- Urtekram
- Macbaren (tobak)
- Hempel (Marine coating)
NIZE equipment ApS | Jernaldervej 33, 8300 Odder - Denmark | Tlf.: +45 8882 7030 | info@nizeequipment.com