To nye swissQprint modeller: Impala LED og Nyala LED
 
 
swissQprint præsenterede to nye storformat printere på FESPA 2017: Impala LED og Nyala LED. Med en mekanisk opdateret platform, leverer disse modeller en større præcision end de tidligere modeller. Tørring med LED, der afgiver meget lidt varme sammenlignet med UV, gør dem meget alsidige, mere rentable og miljøvenlige.


”Der er meget mere at sige om de nye printer modeller end blot LED”, siger Maurus Zeller på FESPA 2017. Tørring med LED påstås at reducere strømforbruget signifikant. Mindre varmeopbygning forøger udvalget af materialer, som det er muligt at printe på og giver mulighed for nye applikationer. LED lamperne er vedligeholdelsesfrie, så forbrugsvarer og nedetid pga. af service er ikke længere nødvendigt. De nye maskiner er økonomiske, printer meget præcist og er miljøvenlige”, konkluderer Zeller.
 

Raffineret platform giver overlegne resultater
swissQprint storformat printere er kendte for deres print kvalitet, og nu har den schweiziske producent forbedret kvaliteten yderligere. Der er en lang række mekaniske forbedringer i Impala LED og Nyala LED. Bommen er gjort længere og er forstærket i både bredden og længden for at sikre en konstant afstand til mediet over de 3,2 meter som printhovederne bevæger sig. De har fået flydende lejer i den ene ende af bommen for at modvirke vrid, og så er kalibreringen af afstanden til bordet ændret fra at være et måle-ur til at være laser-teknologi, der både er hurtigere og mere præcis.
 

Rulle til rulle uden besvær
Impala LED og Nyala LED er ægte flatbed printere, der kan udvides med optioner efter behov. Maurus Zeller: ”Vi har også forbedret roll to roll funktionen. En ny kontrolfunktion sikrer endnu bedre måleresultater og dermed upåklagelig printning. Kombineret med den køligere tørring med LED er det nemmere at printe rulle til rulle, da materialet påvirkes mindre.
 

Mange typer materialer med samme standard ink
Den lave varmepåvirkning med LED tørring, giver mange flere mediemuligheder. Det er nu muligt at printe på tynde plast emner, polymeriske folier og papemballager med høj vandindhold uden at mediet slår sig.
Oven i dette har swissQprint sikret, at LED-printerne benytter nøjagtig samme farve som de eksisterende printere i marken. Der skal altså ikke holdes styr på, om det er den ene eller anden farve der benyttes. Printerens software sørger for automatisk at justere i forhold til materialet og print hastigheden. Dette hjælper også brugeren til hele tiden at opnå det optimale tørre resultat.
 

Optimal 4x4 variant
I begyndelsen af 2017 lancerede swissQprint en 4x4 version af deres eksisterende Impala og Nyala. Impala LED og Nyala LED er også tilgængelige i denne 4x4 version, hvilket betyder at de kan blive konfigureret med firedobbelt CMYK for et mere imponerende resultat ved høje print hastigheder. Dette er især for de brugere, der kræver et højt output, og som ikke vil gå på kompromis med kvaliteten, og som ønsker intense farver. Det kan f.eks. være produktion af POS, displays, plakater, banner, backlit og andre lignende applikationer.
 

Kræver ikke meget af budgettet og miljøet
Maurus Zeller forklarer: ”Et LED system betaler sig selv hjem indenfor to år med enkeltholds produktion. Dette sker med effektivitet og alsidighed fra de vedligeholdelsesfrie lamper, og det moderate strømforbrug, som er op til 50 % lavere end de konventionelle systemer. En anden fordel er at lamperne ikke skal varme op inden printningen kan gå i gang, så de er enestående i forhold til tilgængelighed og produktivitet, og dermed lempelige på budgettet. Maurus Zeller lover: ”Impala LED og Nyala LED kører med konstant høj standard af kvalitet igennem hele deres livscyklus. Men ikke kun det, de sparer også energiressourcer og genererer ikke ozon eller kviksølvaffald. 
 
LED storformat printer
NIZE equipment ApS | Jernaldervej 33, 8300 Odder - Denmark | Tlf.: +45 8882 7030 | info@nizeequipment.com